Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ

 

Την Τρίτη 4 Απριλίου το τμήμα Β4 είχε την τύχη στο πλαίσιο των δράσεων  που στοχεύουν στο άνοιγμα του σχολείου στην κοινότητα να επισκεφθεί το χώρο που φιλοξενεί τη χορωδία "ΑΡΜΟΝΙΑ" και να ενημερωθεί για την πλούσια πολιτιστική της δραστηριότητα στην πόλη μας.

         Η χορωδία ΑΡΜΟΝΙΑ της Πρέβεζας λειτουργεί τα τελευταία 54 χρόνια. Οι διακρίσεις που αποκόμισε από το 1969 έως και σήμερα είναι πολυάριθμες και αξιοσημείωτες.  Με σημαντικότερη τη συμμετοχή της το 1977 στην πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του έργου "Ελεύθεροι πολιορκημένοι" σε μουσική του Γιάννη Μαρκοπούλου και στίχους του Διονυσίου Σολωμού.

https://www.armoniachoir.gr/page.php?title=istoriko-xorwdias-armonia-1

Το 1999 συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την αλλαγή χιλιετίας στον ιερό βράχο της ακρόπολης. Σημαντική ήταν η εμφάνιση τους το 2004 στην τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων. Κάθε χρόνο χώρες από όλο τον κόσμο καλούν, είτε ως επισκέπτες είτε ως συμμετέχοντες, σε εκδηλώσεις τους χορωδούς της χορωδίας "ΑΡΜΟΝΙΑ" της Πρέβεζας. Γνωστό παγκοσμίως με το όνομα χορωδιακό φεστιβάλ είναι το γεγονός που λαμβάνει χωρά κάθε χρόνο στην πόλη μας.

https://www.armoniachoir.gr/festival/index.php

https://youtu.be/M6FMcR2fGmA

Συμμετέχουν όλων των ειδών οι χορωδίες από όλα τα μέρη του κόσμου. Όλη η πόλη γεμίζει μουσικές σε ένα πολυάριθμο ανθρώπινο παζλ που ομορφαίνει τις ψυχές όλων. Το φεστιβάλ κάθε χρόνο έχει περίπου 100 εθελοντές οι οποίοι είναι νέοι μαθητές. Οι εμπειρίες που αποκομίζουν τα παιδιά από αυτή τους τη συμμετοχή είναι μοναδικές και ανεπανάληπτες. Έρχονται σε επαφή με ανθρώπους από όλες τις μεριές του πλανήτη και αναπτύσσουν νέες γνωριμίες.

Ψυχή της χορωδίας η μαέστρος Ανέλια Στεφάνοβα μοναδική και ακούραστη.

https://www.armoniachoir.gr/page.php?title=biografiko-maestroy-2

Την ενημέρωση μας την έκανε ο κύριος Κοσμάς Κορωναίος μέλος του διοικητικού
συμβουλίου της χορωδίας τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την φιλοξενία, την ενημέρωση και την υπομονή που είχε μαζί μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

  Σε μια προσπάθεια βιωματικής δράσης για την εγκατάσταση των μικρασιατών στην Πρέβεζα οι μαθητές του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών της Γ΄ σε συνεργασία με το σύλλογο μικρασιατών νομού Πρέβεζας επισκέφθηκαν και μίλησαν με παιδιά μικρασιατών στην πόλη μας. Δείτε την παρουσίαση που ετοιμάσανε πατώντας ΕΔΩ . 

ΔΡΑΣΕΙΣ 2023-2024 "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ"

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 οι μαθητές των τμημάτων Α2 και Α3 επισκεφθήκαμε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο πρωτογενή τομέα, με σκοπό να ενημερωθούμε ως προς τα επαγγέλματα που σχετίζονται. Τις επισκέψεις τις οργάνωσαν οι υπεύθυνοι καθηγητές μας σε συνεργασία με το σύλλογο γεωπόνων της Πρέβεζας. Την Τρίτη 9 Απριλίου το προεδρείου του συλλόγου ήρθε στο χώρο του σχολείου και τις τελευταίες ώρες μας έγινε ενημέρωση για θέματα όπως η γεωργία, η βιολογική γεωργία, η κτηνοτροφία αλλά και μια παρουσίαση για το επάγγελμα του γεωπόνου.  Πρώτος μας μίλησε ο κ. Πάνης που μας ενημέρωσε για το τι είναι η βιολογική γεωργία. Τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι βιολογικές καλλιέργειες για την υγεία μας αλλά και για την υγεία των καλλιεργητών. Μας επισημάνθηκε επίσης ότι τα βιολογικά προϊόντα βρίσκονται σε ειδικές θέσεις στα supermarkets. Μάθαμε ότι η χρήση των χημικών είναι ατελέσφορη γιατί οι οργανισμοί αναπτύσσουν ανθεκτικότητα και χρειάζονται νέα πιο ισχυρά φάρμακα, οπότε προκύπτει

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ;

Μετά από διαδοχικές αναβολές τα καταφέραμε. Στις 16 Μαΐου μια μεικτή ομάδα μαθητών της Α' και Β΄ Λυκείου που μας αρέσει το θέατρο επισκεφθήκαμε το θεατρικό εργαστήρι. Η κυρία Λίλη Σακκά μας υποδέχθηκε, μας μίλησε για την ιστορία αυτής της ερασιτεχνικής ομάδας που διανύει το 26ο έτος λειτουργίας της. 26 δημιουργικά χρόνια  για την ομάδα.  Η κ. Λίλη μας είπε ότι σε αυτά τα χρόνια πέρα από τις επιτυχίες, το θέατρο την άλλαξε σαν άνθρωπο. Ξεχωρίζει την πρώτη παράσταση με το ματωμένο γάμο που κέρδισαν πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό στην Αθήνα, δίνοντας ώθηση και κίνητρο στην όλη προσπάθεια. Φέτος άλλη μια επιτυχία σε διαγωνισμό του δήμου Αθηναίων με το θεατρικό έργο "Ο Μπεχτσής" το θεατρικό εργαστήρι απέσπασε το πρώτο βραβείο.  Ιδιαίτερη και ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας ήταν οι ασκήσεις που κάναμε με τη βοήθεια της κ. Λίλης. Ανεβήκαμε στη σκηνή, βαδίσαμε, κάναμε σιωπή κοιτώντας προσηλωμένοι ο ένας τον άλλο, μάθαμε να παίρνουμε αναπνοές.  Νιώσαμε όλοι πολύ όμορφα και αναρωτηθή